Чувамо планету

Однос деце према животној средини гради се на најранијем узрасту, а пресудну улогу у томе имају породица и наравно – вртић!  Годинама уназад, кроз различите активности, трудимо се да код деце развијамо свест о важности поштовања природе. Једини начин да деца чине добро за свет који их окружије је да их од малих ногу учимо правим вредностима и укључујемо  у активности кроз које постају освешћени грађани друштва.

У нашем вртићу претежно је заступљен рад са неструктурираним и природним материјалима, које рециклирамо и у различитим пројектима им проналазимо неку другу намену.  Имајући у виду да индустрија играчака представља један од великих загађивача животне средине, јер је преко 90% играчака на свету направљено од пластике, нашој деци свакодневно дајемо прилику да се играју и истражују уз помоћ различитих природних материјала: дрво, камен,  вода, песак, продукти природе попут шишарки, жирева, шкољки…

Простор  у коме наша деца свакодневно расту обогаћен је различитим биљкама о којима деца несебично брину. Радо се одазивамо свим јавним акцијама које за циљ имају очување животне средине. У сарадњи са организацијом „Шума пева“ посадили смо и Црвенолисну шљиву у дворишту нашег вртића.

Галерију са ове акције можете погледати овде.