О нама

Вишегодишње искуство у  раду са децом предшколског узраста, жеља и мотивација да развијамо и имплементирамо квалитетан и иновативан васпитно – образовни програм, покренули су иницијативу за оснивање приватне предшколске установе Јаре и Маре. Налазимо се у мирном делу града, у насељу Плави Хоризонти, а пространо двориште нашег вртића омогућава деци креативно провођење времена на отвореном и уживање у природи.
Полазећи од Конвенције о правима детета настојимо да креирамо средину у којој ће владати атмосфера разумевања, подршке, љубави и среће, у којој свако дете има право да пронађе своју меру и своје место које ће омогућити складан развој његове личности.
Простор нашег вртића креиран је заједно са децом, мења се и прилагођава њиховим тренутним интересовањима и потребама, као и пројектима који су у фокусу њиховог истраживања. Деци су доступни и приступачни сви материјали – оваквом организацијом учимо децу како да се односе према свом окружењу, како да рукују и експериментишу различитим предметима и подстичемо их да буду независна и да праве изборе у учењу. Сходно филозофији коју негујемо, унутрашњи простор обилује неструктуираним, природним материјалима, који подстичу децу на истраживање и употребу у различитим ситуацијама учења.